Till kapitelmeny Direkt till innehåll
Arkivversion 2023:1
Foto: Jonas Andersson

Phytophthora är ett släkte med algsvampar som ofta är patogener som drabbar många kulturväxter. Svamparna är oftast marklevande och svampsporerna sprids med hjälp av vattenrörelser i marken. Spridningsfrekvensen på olika Phytophthora arter har ökat i modern tid då svamparna sprids med levande växter och växtmaterial bl.a. från plantskolor.

Det har konstaterats Phytophthora på olika ställen i Göteborg såsom Stig Center (Hisingen), Kungsparken och Kastanjeallén (Tynnered). I dagsläget (2021-04-15) är det framförallt hästkastanj och bok som har drabbats av patogenen.

Se vidare i dokument ”Hantering av phytophthorasmittat material” till höger på sidan.

Dokument
Kontakter
Logga in

Inloggning krävs

I Teknisk Handbok behövs inloggning för att kunna se kontakter/kontaktlistan. Om du vill ha åtkomst skickar du en förfrågan om inloggning via knappen "Beställ inloggning" längst ner på sidan. Du får då via mail automatiskt de uppgifter som krävs för att visa kontakter/kontaktlistan. Vid höstuppdateringen varje år byts lösenordet ut och du måste göra en ny ansökan. Inloggning är nödvändig som en anpassning till Dataskyddsförordningen. Om du är inne i en arkiverad version av TH går kontaktlistan inte att låsa upp alls. Var snäll och gå in i aktuell version av TH för att se kontaktlistan.