Till kapitelmeny Direkt till innehåll
Arkivversion 2023:2
Foto: Jonas Andersson

Syfte

Syftet med IT-manualen är att i detalj definiera arbetsmetodik, namnkonventioner, numreringar och kodning inklusive den strukturella uppbyggnaden för att kunna skapa unik och enhetlig information inom verksamheten.

Definition

Ett av huvudsyftena med IT-manualen är att skapa enhetlighet kring CAD-frågor inom hela verksamheten. 

Kvalitet

IT-manualen identifierar kraven på projektets kvalitet avseende IT-miljön.

Krav

CAD-system

För produktion av modeller och ritningar används CAD som verktyg. All CAD-information ska baseras på Autodesk´s programvara AutoCAD och redovisas som dwg-filer.

Leverans

Nya och ändrade signal- och signalkabelplaner ska levereras till trafiksignaldatabasen både i dwg- och pdf-format. Dwg-filer ska levereras i version 2013.

Ritningar gällande tillfälliga trafiklösningar mer än 6 månader ska också levereras till trafiksignaldatabasen.

För frågor angående trafiksignaldatabasen tas kontakt med ansvarig byggledare, se 1C Kontaktlista bilaga ”Kontaktlista drift- och funktionsentreprenörer”, kap ”1.04 Trafiksignaler”, byggledare/kontrollant.

 

Inloggning krävs

I Teknisk Handbok behövs inloggning för att kunna se kontakter/kontaktlistan. Om du vill ha åtkomst skickar du en förfrågan om inloggning via knappen "Beställ inloggning" längst ner på sidan. Du får då via mail automatiskt de uppgifter som krävs för att visa kontakter/kontaktlistan. Vid höstuppdateringen varje år byts lösenordet ut och du måste göra en ny ansökan. Inloggning är nödvändig som en anpassning till Dataskyddsförordningen. Om du är inne i en arkiverad version av TH går kontaktlistan inte att låsa upp alls. Var snäll och gå in i aktuell version av TH för att se kontaktlistan.