Till kapitelmeny Direkt till innehåll
Arkivversion 2023:2
Foto: Jonas Andersson

Lastkombinationer för verifiering i bruks- och brottgränstillstånd samt laster under byggskede bestäms enligt SS-EN 1990, Bilaga A2 med följande anpassningar:

  • ψ-faktorer för lastmodell LM 71 och övriga trafikrelaterade belastningar SS-EN 1990, tabell A 2.3 tillämpas även för spårvagnslast.
  • Lastgrupper för LM71 enligt SS-EN 1991-2, tabell 6.11 med tåglast LM 71 utbytt mot spårvagnslast används för karakteristiska värden på multikomponentlaster.

Inloggning krävs

I Teknisk Handbok behövs inloggning för att kunna se kontakter/kontaktlistan. Om du vill ha åtkomst skickar du en förfrågan om inloggning via knappen "Beställ inloggning" längst ner på sidan. Du får då via mail automatiskt de uppgifter som krävs för att visa kontakter/kontaktlistan. Vid höstuppdateringen varje år byts lösenordet ut och du måste göra en ny ansökan. Inloggning är nödvändig som en anpassning till Dataskyddsförordningen. Om du är inne i en arkiverad version av TH går kontaktlistan inte att låsa upp alls. Var snäll och gå in i aktuell version av TH för att se kontaktlistan.