Planering 

Trafikkontorets uppgift är att underhålla, förnya och utveckla trafiksystemet och gaturummen i linje med de politiska målen.

Just nu pågår en omfattande förändring inom trafikkontoret. Syftet är att anpassa arbetet till trafikstrategin, vilken i sin tur har kopplingar till stadens övergripande mål att bygga tät och attraktiv stad. I praktiken innebär förändringen att planering, projektering och byggande tydligare ska inriktas mot att minska biltrafiken och förbättra förhållandena för gående, cyklister och kollektivresenärer.

Alla trafikkontorets utredningar och utformningsförslag som tas fram behöver hålla en jämn och hög kvalitet i förhållande till uppställda mål. Med detta avses att Göteborgs gatumiljöer ska planeras för att vara genomförbara, funktionella och attraktiva för medborgare och besökande. Trafiklösningarna ska nu tydligare anpassas till både trafikens och det omgivande stadslivets behov.

Planeringsdelen i Teknisk Handbok utgör ett hjälpmedel – men ingen garanti – för att uppnå en hög kvalitet i arbetet. Det kommer att ta tid att uppdatera alla delar i Teknisk Handbok, och användaren behöver vara uppmärksam på eventuella motsägelser i innehållet.

Det är alltid projektledaren eller trafikförslagsställaren som ansvarar för nödvändiga avvägningar och eventuella avsteg som behöver göras för att säkerställa att den aktuella platsen får en anpassad och bra helhetslösning. 




Senast uppdaterad 2016-10-13