Trafikanordningskartan (TA-kartan)

TA-kartan visar vägmärken, vägvisning och vägmarkeringar som finns i Göteborg. Kartverket i dagsläget är inte heltäckande. Det finns ytor som inte är uppdaterade med trafikanordningar men de fylls på efterhand.

TA-kartan används som kartunderlag vid projektering av ny- och ombyggnationer samt vid drift- och funktionsentreprenader. Kartan används också som underlag vid trafikreglering, parkeringsreglering samt evenemangsplanering. 

Kartans status är beroende av att Trafikkontorets Tekniska Dokumentation får in projekterings (Leverans av bygghandlingar (2CH))- och relationshandlingar (Relationshandlingar (2D)). Teknisk dokumentation skickar grundkarteförändringar vidare till SBK för uppdatering av grundkartan och trafikkartsförändringar till TA-kartshandläggarna för ajourhållning av trafikanordningar. 

Handlingar på mindre åtgärder, såsom förändringar av vägmärken markering eller vägvisning, där det inte krävs ändring av grundkartan, skickas direkt till handläggare för TA-kartan enligt Underlag kontaktlista (2AD1) kompetens "TA-kartan". För ett effektivt mottagande bör leveransen ske i formatet dwg. Beställningsblankett och beställningsrutin för mindre åtgärder, se länkar till höger på sidan.

För användarna finns TA-kartan tillgänglig i formaten PDF och DWF och uppdateras en gång i månaden. Användare som nyttjar TK:s mapinfomeny kan se TA-kartan i MapInfo. Övriga användare når TA-kartan via webbapplikationen. "Vägutrusningskartan" (finns till höger på sidan) efter medgivande ifrån TK. Förfrågan om åtkomst till "Vägutrustningskartan" mejlas till kompetens "Vägutrustningskartan" se Underlag kontaktlista (2AD1). Förfrågan ska innehålla namn, företag, telefonnummer och en förklaring om i vilket sammanhang "Vägutrustningskartan" ska nyttjas. Trafikkontoret kommer därefter återkoppla med inloggningsuppgifter.

Vid behov av TA-kartan i formatet dwg kan det, mot en avgift, beställas av handläggarna för TA-kartan. Ange önskat kartbladsnummer eller bifoga en digital karta över önskat område. Beställningen skickas till Underlag kontaktlista (2AD1) kompetens "TA-kartan". 




Senast uppdaterad 2017-10-15