Start

Välkommen till Teknisk Handbok (TH) - administrativa och tekniska anvisningar för dig som arbetar med planering, projektering, byggande och drift- och underhåll, på uppdrag av trafikkontoret och park- och naturförvaltningen, i Göteborgs Stad.

Teknisk Handbok vänder sig även till övriga förvaltningar inom Göteborgs Stad som arbetar med planering, projektering, byggande och drift- och underhåll av allmän plats.

Avsteg från standard beskriven i TH får inte ske utan särskilt godkännande av trafikkontoret.

Hänvisningar till hela TH eller delar av TH ska undvikas.

Teknisk Handbok har sedan 2013-04-15 ersatt trafikkontorets trafiktekniska anvisningar (TTA) och trafikkontorets projekterings- och utförandeanvisningar (TPU).

Två gånger varje år sker de stora versionsuppdateringarna. Nästa stora versionsuppdatering sker 2016-10-17.

Denna version av Teknisk Handbok, TH 2016:1, är daterad 2016-04-15. Användare ska alltid kontrollera att senaste utgåvan av TH används och ange version och datum i de handlingar som upprättas.

Under fliken Nyheter kan du läsa mer om vilka revideringar som görs i samband med de stora versionssläppen samt mindre löpande revideringar.

Kontaktlistor, Säkerhetsordning för spårväg (SÄO) med ingående delar såsom TRI Spårvagn, Säkerhetsstyrning, Banstandard konstruktion och underhåll mm uppdateras kontinuerligt. Dessa revideringar anges inte under "Nyheter". Aktuella dokument hittas i gällande version av TH.

Har du synpunkter eller frågor om Teknisk Handbok så är ni välkomna att kontakta oss via e-post: th@trafikkontoret.goteborg.se

Har du allmänna synpunkter eller frågor till trafikkontoret eller park- och naturförvaltningen når du oss bäst på nedanstående e-postadresser:

Trafikkontoret: trafikkontoret@trafikkontoret.goteborg.se

Park- och Naturförvaltningen: parkonatur@ponf.goteborg.se

För att göra en felanmälan av gator, torg, parker och övriga anläggningar hänvisar vi till:

Göteborgs Stad

Tel. 031-365 00 00

e-post: goteborg@goteborg.se

www.goteborg.se

 



Senast uppdaterad 2016-10-13